"We moeten het samen doen! Groens licht moet weer gaan schijnen"

Wie is Plots!?

Plots! Theaterprojecten wordt geleid door Wendy van Schaik. Ik heb een korte tijd de studie Docent Drama te Zwolle gevolgd. Daarna stapte ik over op de studie Drama Therapie aan de Chr. Hogeschool Noord-Nederland. In 2008 studeerde ik af aan de Pabo, met als vakspecialisatie Drama. Daarnaast volgde ik verschillende theatercursussen. 

Dromen, fantaseren, beelden in woorden omzetten is altijd een bezigheid geweest. Zo jong als ik was verzon ik verhalen. Verhalen waarvan ik hoopte dat die ooit verteld en gehoord zouden worden. Er is zoveel te delen, er zijn zoveel verhalen te vertellen. Verhalen waarvan we kunnen leren of verhalen om simpelweg van te genieten. 

Het vertellen van verhalen is begonnen met het maken van jeugdtheater, dat langzaam is uitgebreid naar een bredere doelgroep.

In februari 2014 ben ik begonnen met een sprekerscursus aan de Royal Mission school in Drachten en hoop ik dit vakgebied vaker toe te passen binnen Plots!.


Van jong tot oud

 Plots! richt zich niet alleen op jeugdtheater, maar vindt het ook een uitdaging om een volwassen publiek mee te nemen in de wereld van verhalen, ontdekkingen en levensvragen. Samen verwonderd zijn over ontdekkingen die in verhalen te vinden zijn is een groot goed.Ook maakt Plots theatervoorstellingen op aanvraag, en geef ik diverse theatercursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ik werk projectmatig aan een voorstelling, vaak in samenwerking met freelancers die in het theatervak werkzaam zijn. Plots! richt zich niet alleen op theater, maar is ook betrokken bij andere kunstdisciplines: dans, film en zandkunst.  Binnen de zandkunst werkt Plots! samen met Harm van Schaik.


Plots! verteller van oude verhalen...

Naast het wekelijkse werk, ligt mijn hart bij het vertellen van andere verhalen. Verhalen uit een boek wat lang, lang geleden is geschreven door vaders, grootvaders, overgrootvaders, betovergrootvaders. Een boek wat ons nu nog zoveel te vertellen heeft! 

De verhalen uit de Bijbel werken ontzettend inspirerend en zetten mij tot nadenken en zo ontstaat er een oud verhaal in een nieuw jasje. Een verhaal dat ik graag wil delen door een vertelling met een zandtekening of een theatervoorstelling.Bij het schrijven en spelen van een voorstelling gebruik ik in eerste plaats De Bijbel als ontuitputtelijke inspiratiebron met daarnaast mijn eigen persoonlijke ervaringen.Plots! heeft een aantal (jeugd) theatervoorstellingen ontwikkeld die behoren tot de verhalen uit het Grote Belangrijke Boek en werkt hierin regelmatig samen met VIAVIA Stilte & Theater. Voor meer informatie over deze voorstellingen kunt u contact met mij opnemen.


Plots! en de Brede School Emmen

Dankzij de cultuurcoƶrdinatoren van de gemeente Emmen, is Plots! regelmatig te vinden op de cultuurladders van de gemeente Emmen e.o. 

In de Emmense wijk De Rietlanden verzorg ik nu wekelijks theaterlessen aan alle groepen zeven van verschillende scholen. Dit schooljaar gaat het project voor de tweede keer van start na een succesvol eerste seizoen! Na alle lessen volgt een auditie en met een mooie groep verkozen acteurs, actrices, decorbouwers en technici, die vooral heel veel plezier hebben in het theatervak, maken we een voorstelling waarmee we op scholentour gaan door De Rietlanden!