"Stop!Licht!"

Stop!Licht!

O: Huh, ze blijven staan

R: Wat?

O: Ze rijden niet door

R: Wie?

O: De auto’s Ze rijden niet door Ben jij nog aan Rood?

R: Ik? Natuurlijk niet Groen is aan

O: Groen, ben jij wel aan? Groen? Groehoen?

Rood, Oranje, Groen… Samen wonen ze in het stoplicht. Samen zorgen ze dat de auto’s, de fietsen en de mensen die lopen op straat veilig kunnen oversteken. Maar dan gaan de dingen ineens anders dan normaal; er gaan dingen mis op de weg!
O o, als dat maar goed komt!

Stop!Licht! is een educatieve, humoristische voorstelling voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. In het toneelstuk wordt op een speelse wijze de functie van het verkeerslicht uitgelegd. Het biedt ruimte voor interactie met de kinderen, zowel voor, tijdens als na de voorstelling.

In het kader van verkeersveiligheidseducatie speelt Plots! Theaterprojecten de voorstelling Stop!Licht! voor de groepen 1,2 en 3 van het basisonderwijs. Via de provincie Drenthe zijn er subsidiemogelijkheden voor scholen in Drenthe (zie: Boekingen). Bij de voorstelling wordt lesmateriaal aangeboden. Hierdoor kunnen de kinderen worden voorbereid op de voorstelling en het thema ‘verkeer’. Ook kan het lesmateriaal als verwerking gebruikt worden na de voorstelling.

Boekingen
De theatervoorstelling Stop!Licht! is onderdeel van de verkeersveiligheidseducatieprojecten van de provincie Drenthe. Scholen die meedoen aan het Drents Verkeers Label (DVL) krijgen de voorstelling volledig vergoed.

Natuurlijk spelen wij Stop!Licht! ook op basisscholen zonder DVL.

Voor boekingen, prijsopgave en verdere informatie over de voorstelling kunt u contact met ons opnemen via info@plotstheaterprojecten.nl.

Benodigdheden op school:
Stop!Licht! kan gespeeld worden in de speelzaal van de school. Deze moet minimaal 2 uur voor aanvang van de voorstelling leeg zijn, i.v.m. het opbouwen. Verder is er een omkleedruimte voor de spelers nodig.

Deze voorstelling boeken!