"Ik zie, ik zie wat jij niet zag"

'Ik zie, ik zie wat jij niet zag'

Oke
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is... 

Daar! (wijst) 

Waar?

Daar!


Klaar voor de start? 
Af! 
Daar gaan we, op de fiets, over wegen, zebrapaden en gevaarlijke kruispunten!
Onderweg maken we kennis met swingende leeftijdsgenoten, enthousiaste quizmasters en een deskundige BN-er.

 

Wat we allemaal te zien gaan krijgen, is iedere keer weer een verrassing!

Zo gaan we op reis, we maken een zoektocht.
Op zoek naar je verhaal.
Je eigen verkeersverhaal.

 

 

 

 

 

 

'Ik zie, ik zie wat jij niet zag' is een theatraal verkeerseducatieproject voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. 
 
'Ik zie, ik zie wat jij niet zag' is een enerverende en energieke theatervoorstelling die goed aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen: dialogen en monologen worden afgewisseld met muziek, beweging, dans en verschillende scènes die de thematiek behandelen. In deze interactieve theatervoorstellingen vertellen we verschillende verkeersverhalen, waarbij het gedrag van de jongeren in het verkeer centraal staat en theatraal onder de aandacht wordt gebracht.
We dagen de leerlingen uit zelf op zoek te gaan naar hun eigen verkeersverhaal, om ze van daaruit te bepalen bij hun eigen gedrag in het verkeer.
 
 
Het verkeerseducatieproject 'Ik zie, ik zie wat jij niet zag' bestaat uit:
  • Een theatervoorstelling van ca. 60 minuten
  • Lesmateriaal ter voorbereiding op en ter verwerking van de voorstelling
  • Een handleiding voor de docenten
In het kader van verkeersveiligheidseducatie speelt Plots! Theaterprojecten deze voorstelling voor de hoogste groepen van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Voor scholen in de provincie Drenthe zijn er subsidiemogelijkheden (zie: Boekingen). Bij de voorstelling wordt lesmateriaal aangeboden. Hierdoor kunnen de leerlingen worden voorbereid op de voorstelling en het thema ‘verkeer’. Ook kan het lesmateriaal als verwerking gebruikt worden na de voorstelling.

Boekingen
De theatervoorstelling 'Ik zie, ik zie wat jij niet zag' is onderdeel van de verkeersveiligheidseducatieprojecten van de provincie Drenthe. Basischolen die meedoen aan het Drents Verkeers Label (DVL) krijgen de voorstelling volledig vergoed. Ook het voortgezet onderwijs kan in aanmerking komen voor subsidie.

Natuurlijk spelen wij 'Ik zie, ik zie wat jij niet zag ook buiten Drenthe en op basisscholen zonder DVL.

Voor boekingen, prijsopgave en verdere informatie over de voorstelling kunt u contact met ons opnemen via info@plotstheaterprojecten.nl.

 
Benodigdheden op school:
'Ik zie, ik zie wat jij niet zag' kan gespeeld worden in een speel- of gymzaal, of eventueel in een groot lokaal. We hebben een speelvloer nodig van minimaal 6 bij 6 meter. Daarnaast moet ook het publiek (van max. 50 leerlingen) in de ruimte passen. De speelruimte moet minimaal 2 uur voor aanvang van de voorstelling leeg zijn, i.v.m. het opbouwen.

Deze voorstelling boeken!